maandag, juni 19, 2006

 

Zeeland vol en door naar Brugge.

Zaterdag 17 juni was het weer zover: een dagje dot-/postcode/gemeente-hunting. Nu met een speciaal doel: Alle gemeenten van Zeeland binnenhalen. Hier was niet veel meer voor nodig (ik miste nog maar 3 gemeentes), maar het moet wel gebeuren.

Voordat ik werkelijk naar Zeeland ging waren eerst een aantal gemeenten in Zuid-Holland aan de beurt. Eigenlijk vreemd: de verste gemeenten heb ik wel, maar een buurtgemeente van Den Haag nog niet. Daar is nu verandering in gekomen: Wateringen (gemeente Westland) was de eerste plaats voor een stop bij een geldautomaat. Hierna door naar Schipluiden (gem. Midden-Delfland), waar een kleine aankoop (€3,00 betaald met een biljet van €10,00) voorkomt dat ik opnieuw moet pinnen. Ook in Maassluis hoefde er niet gepind te worden: een setje autolampen was genoeg om weer een briefje binnen te krijgen. Met de veerboot over naar
Rozenburg, waar ik in het restaurant bij de veerboot een broodje bestelde. Hier een tegenvaller: ze hadden geen vijfjes meer (wisselgeld dus in munten). Van "armoe" ben ik maar weer gaan pinnen. Na de tegenvaller van Rozenburg kwam toch weer een meevaller in Brielle: in het postagentschap/boekwinkel wilden ze wel een aantal biljetten wisselen voor groter geld: €50-biljet binnengekregen. Het volgende dorp (Oostvoorne, gemeente Westvoorne) leverde opnieuw een vijfje op als wisselgeld voor een aankoop. Rockanje ligt in dezelfde gemeente, dus hier hoefde ik niet te stoppen.

De volgende plaats is Hellevoetsluis, maar omdat ik deze al eerder had gehaald liet ik deze links (in dit geval ook letterlijk) liggen en ben over de Haringvlietdam naar Goeree-Overflakkee gegaan. Deze ben ik over de lengte doorgereden voor biljetten. De eerste haalde (opnieuw door te wisselen) ik in Dirksland binnen (1x€50), de volgende kwam in Middelharnis. De aankoop van een "oranje-"overhemd leverde ook weer een vijfje op. Nog één kwam van een poffertjeskraam in Oude-Tonge.

Via de Philipsdam eindelijk Zeeland in: eerste stop in St. Philipsland (pinnen), dus gemeente Tholen is gehaald. Hoewel het eigenlijk niet nodig was om hier te stoppen (eigenlijk wilde ik naar St. Annaland en Tholen om meer kans te maken op een hit met jabosa2 en sergeantmajoor), maar het helpt wel om de postcodes vol te krijgen (als het straks om de eerste DRIE cijfers gaat is St. Philipsland apart). Hierna door naar St. Annaland, om in zoveel mogelijk winkels etc. biljetten op te halen en achter te laten. Een kleine tour door het dorp: van Café De Hoop (drinken, €5 wisselgeld) via DA-drogist (ook hier €5 gekregen) naar Drogisterij Maja. Hier had ik teweinig muntgeld om aan te vullen tot een bedrag waarbij ik een biljet terug zou krijgen. Ik kreeg dus muntgeld terug, maar heb dus wel een biljet achtergelaten. Terug op het havenplein bij Eetcafé Havenzicht ijs met aardbeien en slagroom gegeten. Een paar boodschappen bij de C1000 betekende een einde aan mijn bezoek aan St. Annaland. Ik was zo druk bezig met biljetten uitgeven en binnenhalen, dat ik geen tijd had om bij de zeilraces te kijken.

Tegen de tijd, dat ik in Tholen aankwam waren de meeste winkels al weer dicht, dus veel biljetten heb ik niet uit kunnen wisselen: éénmaal pinnen bij de geldautomaat op de Hoogstraat en éénmaal "eten" in snackbar "Bis Snack De Lunch" (aan de Kerkstraat). Meer biljetten komen een andere keer, als ik weer richting België ga (een uitstapje vanuit Bergen op Zoom is snel gemaakt).

Nu moest ik echter snel door, als ik Zeeland nog vol wilde krijgen. De tussenliggende gemeentes had ik al binnengehaald, dus ik kon rechtstreeks naar Vlissingen (de 2e gemeente die nog moest). Om geen tijd te verliezen maar gepind bij een postkantoor. Hierna nog getankt bij afslag Oost-Souburg. Dit tankstation bleek later te behoren tot het dorp Ritthem, en ligt dus in de gemeente Vlissingen. Hierna zo snel mogelijk naar Zeeuws-Vlaanderen om mijn laatste gemeente (Sluis) binnen te halen. De toltunnel door de Westerschelde heeft een aantal biljetten van mij gehad (allemaal tientjes) en ook weer opgeleverd (vijfjes). Ook deze keer ging het weer zo. De eerste stop was in Breskens: hier wat op het terras gedronken bij Café Centraal op het Spuiplein. Breskens ligt echter op de grens tussen twee dots, en de westelijke dot moest ik óók nog halen. Om hiervoor te zorgen ben ik doorgereden naar Oostburg en Sluis om met pinnen weer wat biljetten binnen te krijgen.

Het was inmiddels al weer bijna 9 uur en ik had nog niet gegeten. De meeste kans, dat er nog iets open was, is in de grote stad. Dus op weg naar Brugge. Hier kwam ik (na een alcoholcontrole bij de grens) tegen half 10 aan. Auto geparkeerd in garage "'t Zand" en toen ik buiten kwam bleek het plein vol terrassen te staan. Bij brasserie wat gedronken, maar eten kon al niet meer. Na het afrekenen (met een vijfje als wisselgeld) ben ik doorgelopen naar de markt met hoop, dat het uitgaansleven hier de restaurants wat langer open zou houden. Gelukkig was de "Quick Burger" (vergelijkbaar met de McDonalds) nog open. Deze ging om 11 uur dicht, maar toen had ik mijn eten al binnen.

Bij het tankstation op de E17 bij Kalken (richting Antwerpen) kreeg ik de mogelijk heden van het Belgische systeem te zien. 's-avonds laat en 's-nachts moet je (vóór het tanken) bij de kassa langsgaan om de benzine van te voren te betalen (als je overhoudt krijg je dit weer terug). Ik had gezegd, dat ik voor €40 zou gaan tanken (en betaald met 2x€20), maar het werd niet meer dan voor €15. Dus €25 terug, maar ik kreeg een andere €20 terug, als welke ik betaald had. Ook een manier voor ons om biljetten te wisselen.

Via de noordzijde van Antwerpen, om door de Liefkenshoektunnel (=toltunnel) te rijden. Kosten: €5,00, dus na betaling met een tientje en biljet van €5 terug (weer één erbij). Volgens mij hoort de tunnel bij Doel, maar omdat ik hier niet zeker van ben heb ik op het forum van eurobilltracker gevraagd of iemand dit zeker wist. Bij een extra stop bij het tankstation van Minderhout weer een biljet van €5 gescoord als wisselgeld van de stratenatlas vn Vlaanderen.

's-Avonds laat (beter gezegd: 's-nachts) weer thuis, maar het was de moeite waard. Door de vele biljetten ben ik inmiddels opgeklommen naareen plaats binnen de top 900 (nationaal) en binnen de 1e 5000 (internationaal). Voorlopig zal ik nog wel kunnen blijven stijgen, omdat er boven mij nog een heleboel "inactieven" staan.

Een verslag van mijn tocht van zondag 18 juni komt wegens tijdgebrek op een later tijdstip.

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?